De Flurkbrouwers

De Flurkbrouwers bestaat uit een vriendengroep die na de Chiro een nieuwe roeping vond in het bier brouwen. Wij bieden een assortiment aan waarin onze liefde voor de streek, goesting om te experimenteren en passie voor het bier naar voor komen. We streven er naar om de beste smaken te combineren om zo onze eigenzinnige bieren tot leven te brengen.

Ons verhaal

Na een periode vol plezier, vertier en vriendschap bij Chiro ‘Flurk’ Everberg, besloten onze hoofdbrouwer Jonas en zijn beste kameraad Mossi zich te verdiepen in het bierbrouwen.

Tijdens het brouwen genoten onze vrienden met volle teugen. De passie voor het brouwen ontgroeide al snel de starterspakketten. Ze wilden echt brouwen, hun eigen recept maken, experimenteren met verschillende soorten mout en hop. Gaandeweg ontstond er zo een microbrouwerij in de kelder van Jonas’ ouders, waar ze hun recepten konden uittesten en verbeteren.

Vrienden en familie proefden de brouwsels en reageerden telkens enthousiast. Het bier viel zelfs zo goed in de smaak dat de vraag naar een grotere oplage ontstond ter gelegenheid van 900 jaar Everberg. Voor de festiviteiten brouwden onze 2 vrienden maar liefst duizend liter ‘FLURK 900’.

Het enthousiasme en de vraag bleven stijgen en al snel raakten meer en meer vrienden betrokken in het brouwproces. Zo werden we de Flurkbrouwers: een vereniging van vrienden die met goesting en liefde voor hun streek experimenteren en bierbrouwen.

Samen beleefden we prachtige jaren waarbij bier en plezier uiteraard centraal stonden. Gaandeweg besloten ze ‘FLURK 900’ om te dopen tot ‘FLURK’. FLURK kreeg overal lovende reacties en werd verkozen tot het beste bier van het streekbierenfestival in Tremelo/Baal.

Maar daarmee was onze honger nog lang niet gestild, integendeel! We streefden ernaar nieuwe bieren te ontwikkelen, droomden ervan een volledig assortiment speciaalbieren met eigenzinnige smaken aan de wereld te schenken. Kort daarna kwam er gezinsuitbreiding binnen de FLURK-familie: de FLURK Hopper, een IPA met maar liefst 6 hopvarianten.

Ook daarna bleven we spelen met nieuwe smaken en ondertussen zagen de jongste telgen van het FLURK-assortiment het daglicht. FLURK 9 is een bruin bier met zachte smaken en zoete toetsen en Simpel Duif is een smaakvol en licht, blond biertje. Daarom vindt u in het FLURK-assortiment een passend bier voor iedere gelegenheid!

Onze eigenzinnige biertjes gaan niet onopgemerkt voorbij. Zo behaalde FLURK op de beerwards.be een zilveren medaille in zijn categorie. Bovendien zijn we apetrots dat ons gehele assortiment behoort tot de Straffe Streek. Dit is een bevestiging dat onze biertjes behoren tot de strafste producten van onze provincie. Onze deelname aan het prestigieuze Zythos, het grootste bierfestival ter wereld, was voor ons de kers op de taart.

“Flurkbrouwer zijn is meer dan enkel biertjes brouwen. Het betekent ook ervan genieten om samen met vrienden nieuwe smaken te ontdekken en iedereen het plezier te laten proeven zoals we dat zelf beleven tijdens het brouwen.”

  • Flurk Zilveren medialle Beerawards
  • Flurkbrouwers vrienden
  • Flurk Team Zilveren medaille